Ośrodki/Pensjonaty/Schroniska

Brak obrazka
Młodzieżowa baza noclegowa

W hoteliku czekają gości przytulne pokoje z łazienkami i telewizorem. Duży taras oraz balkony z pięknymi widokami to idealne miejsce na poranną kawę. Dla spotkań wieczornych przewidzieliśmy salon z dużym stołem bankietowym, TV i kominek.

Trzebiechów
5No7f7vOI0XXdysGdKMY1Q..jpg
Ośrodek wypoczynkowy PGNiG Jesionka

Domek letniskowy w Jesionce z pełnym wyposażeniem. Do dyspozycji 2 pokoje: 2 i 3 osobowy.

Kolsko
lfBOcWV43WMa5BMkMZhSiQ..JPG
Szkolne Schronisko Młodzieżowe w Przytoku

Ośrodek położony jest w miejscowości Jesionka nad Jeziorm Rudzieńskim.
Ośrodek oferuje do dyspozycji gości:
  • domki campingowe: 10 szt. – 5 osobowych, 7 szt. – 4 osobowych,
  • pole namiotowe - 120 miejsc /wyposażenie: ogólnodostępne łazienki prysznice, WC, kuchnie turystyczne wyposażone w kuchenki elektryczne i lodówki, punkty podłączenia do energii elektr.,
  • własne strzeżone kąpielisko (pomost kąpielowy i wędkarskie),
  • plac zabaw - kort tenisowy - boisko sportowe, stół do tenisa stołowego, boisko do koszykówki,
  • wypożyczalnia sprzętu pływającego (łódki, rowery wodne, kajaki) i sprzętu sportowo – turystycznego ( rakiety, piłki, badminton), wypożyczalnia gokartów,
  • świetlica, w której jest drink-bar i punkt małej gastronomii, bilard, gry zręcznościowe oraz sprzęt muzyczny, TV ,
  • sklep spożywczo-przemysłowy,
  • sklepik wędkarski  -  zanęty, przynęty, zezwolenia wędkarskie.
Zabór
adexkhm0F3elbabUcicZyQ..jpg
Ośrodek Sportu i Rekreacji „Bunkier” Eliasz Madej

Szkolne Schronisko Młodzieżowe w Przytoku jest jednostką oświatową Powiatu Zielonogórskiego. Mieści się na terenie ośmiohektarowego zabytkowego parku, w którym znajduje się także Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii dla uczniów szkół podstawowych. Dysponuje 48 miejscami noclegowymi w pokojach dwuosobowych oraz sześcioosobowych o różnym standardzie.
Goście przebywający w schronisku mogą korzystać z uroków starego, założonego w 1792 roku parku, spędzić wieczór przy ognisku, odpocząć nad stawem lub zorganizować dyskotekę na świeżym powietrzu. Można wypożyczyć rower i zwiedzić okolicę. Miłośników pięknej architektury zachwyci neorenesansowy pałac z 1867 roku, w którym znajduje się internat Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii.
Świdnica
lMriISXZkneFdi8fJFX7PA..jpg
Ośrodek Sportu i Rekreacji Konnej, Gospodarstwo Agroturystyczne

Ośrodek położony zaledwie 15 km od centrum Zielonej Góry przy trasie kierunek Zielona Góra – Żary w miejscowości Świdnica. Obiekt 5 –kondygnacyjny poniemiecki schron został adaptowany na potrzeby sportu i rekreacji i wyposażony jest w 2 ścianki do wspinaczki 10-cio i 6 metrowa, siłownię i saunę. Dodatkowe atrakcje takie jak : boisko do siatkówki plażowej, możliwość postrzelania z łuku oraz relaks przy ognisku pozwala na miłe spędzenie wolnego czasu.
2H-PiGDQSVV4d3SBUV8ilA..jpg
Ośrodek wypoczynkowy “TEMAR”

Ośrodek z własną gastronomią, krytą ujeżdżalnią koni, boiskiem do siatkówki oraz hodowlą danieli.
Ośrodek oferuje:
  • 30 miejsc noclegowych z tego w domu murowanym 12 miejsc,
  • w 3 domkach 12 miejsc,
  • w domku z zapleczem rekreacyjnym 6 miejsc.
i9wKdgSQynKfqdRxHKcIkw..jpg
Ośrodek “Park Magnolia”

Ośrodek Kołatka położony jest nad jeziorem Błeszno (Bronków) w otoczeniu lasów sosnowych, nieopodal trasy Zielona Góra - Gubin, 19 km od przejścia granicznego w Guben i 40 km od Zielonej Góry. To ciekawe miejsce na wędrówki rowerowe i piesze. Liczne zakola rzeki Bóbr, wąwozy, rozległe doliny z łąkami, progi wodne, bogactwo ryb, ptaków, malowniczy krajobraz umożliwiają bliski kontakt z przyrodą.
W pobliżu znajduje się stadnina koni z możliwością jazdy wierzchem i bryczką, hodowla danieli i mini zoo. Lasy są pełne grzybów, jezioro pełne ryb.