Nabór III – Odnowa i Rozwój wsi

Zarząd  Województwa  Lubuskiego
na wniosek
Lokalnej Grupy Działania
„Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Między Odrą a Bobrem”

informuje o możliwości składania za pośrednictwem LGD „Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Między Odrą a Bobrem” wniosków o przyznanie pomocy w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013, oś 4 LEADER, działanie 4.1/413 – Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju, t.j. na:
operacje, które odpowiadają warunkom przyznania pomocy w ramach działania „Odnowa i rozwój wsi”:
termin składania wniosków:      19.07.2010r. – 17.08.2010r.
limit dostępnych środków:         4 240 000,00 zł.

Miejsce i tryb składania wniosków – wnioski należy składać bezpośrednio w biurze LGD: „Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Między Odrą a Bobrem” w Zaborze ul. Lipowa 1, w dniach: od poniedziałku do piątku, w godz. 1115 – 1515.

Szczegółowe informacje dotyczące naboru, w tym kryteria wyboru operacji i wykaz niezbędnych dokumentów wraz z formularzem wniosku o przyznanie pomocy, dostępne są w biurze oraz na stronie internetowej LGD „Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Między Odrą a Bobrem”: www.miedzyodraabobrem.pl a także w siedzibie oraz na stronie internetowej Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego: www.prow.lubuskie.pl.

Dodatkowo informacji udzielają pracownicy biura LGD:
1) Czesław Słodnik                            tel. (68) 3218303
2) Piotr Kulikowski                             tel. (68) 3218308

Zapraszamy
                                                                                                                        do składania wniosków
drukuj ogłoszenie

Wzory wniosków i dokumentów

Biuro LGD Między Odrą a Bobrem zwraca się z prośbą do Beneficjentów o pobieranie i wypełnianie wniosków zamieszczonych na naszej stronie. Wnioski o przyznanie pomocy na działania Odnowa i rozwój wsi oraz Małe projekty są edytowalne i mają wypełnioną pierwszą stronę zawierającą informacje o LGD (w innym przypadku Biuro każdorazowo będzie zobligowane do ręcznego wypełeninia tej strony). Dziękujemy!

1. wniosek o przyznanie pomocy + instrukcja wypełniania wniosku o przyznanie pomocy
2. formularz oceny wniosku przez LGD (wypełnia i składa beneficjent wraz z wnioskiem o przyznanie pomocy)

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat działań Odnowa i rozwój wsi oraz Małe projekty zapoznaj się z materiałami szkoleniowymi – znajdziesz tam szczegółowe informacje dotyczące grup beneficjentów, zakresów operacji, kosztów kwalifikowalnych oraz o wysokości pomocy, którą możesz otrzymać w ramach tych działań.

zobacz listę złożonych wniosków